Kakao

Ať už se rozhodnete pro hořkou nebo mléčnou čokoládu, je dost vysoká šance, že si dopřáváte dobrotu, na jejíž výrobě se nedobrovolně podílely děti. 70 % světové produkce kakaa pochází z oblasti západní Afriky.

V západní Africe pracuje v kakaovém průmyslu stále 1,8 milionu dětí, většina v Pobřeží slonoviny a Ghaně.

Dobře udržované tajemství

„Vůbec jsem nic netušila o unášení dětí a dětské práci v kakaovém průmyslu. Vypadá to jako dobře udržované tajemství. Jednou z možností řešení tohoto problému je, když o tom bude mluvit co nejvíce lidí. Napsala jsem o tom na svůj blog a Facebook.“
Doni Edreva — členka facebookové skupiny The Dark Side of Chocolate

Podle Amerického ministerstva práce pracuje ve státě Pobřeží slonoviny téměř 40 % dětí ve věku 5 - 14 let, více než 109 000 z nich zaujímá v kakaovém průmyslu nejhorší formy dětské práce a přibližně 10 000 z nich jsou oběťmi únosů a zotročování.
+ Zobrazit více

Kam dál?

PODEPIŠTE PETICI ZA FÉROVOU ČOKOLÁDU
Celoevropská výzva zpracovatelům čokolády